Όμιλος Ορθοφωνίας - Αγωγής του Λόγου

 

Ο Όμιλος Ορθοφωνίας – Αγωγής του Λόγου απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού (κάθε Τετάρτη) και των τριών Τάξεων του Γυμνασίου (κάθε Πέμπτη), αποκλειστικά στο Αρσάκειο Ψυχικού. 

 

Εργαστήριο σωματικής, αναπνευστικής και φωνητικής εξάσκησης με στόχο την ορθή εκφορά του λόγου. Εξατομικευμένη αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων που υποβαθμίζουν την φωνητική έκφραση με την βοήθεια ασκήσεων διαφραγματικής αναπνοής και με την χρήση γλωσσοδετών. Εξάσκηση σε λογοτεχνικά κείμενα των διδακτικών βιβλίων με σκοπό την βελτίωση του προφορικού λόγου των μαθητών ως προς την προφορά, τον τονισμό, τον ρυθμό, το ύφος, την σαφήνεια, την συναισθηματική έκφραση, γενικότερα την σωστή εκφορά με σκοπό  την ανάδειξη της αλήθειας του νοήματος.

Αναλυτικότερα με τους όρους Ορθοφωνία – Αγωγή του Λόγου εννοούμε: 

• την σπουδή και άσκηση της τεχνικής (διαφραγματικής) αναπνοής, της χαλάρωσης, της φώνησης, της τοποθέτησης της φωνής, της άρθρωσης. 

• την εκμάθηση της ορθής προφοράς, τη μελέτη του ρυθμού, του τονισμού, της παύσης, του ύφους και του χρωματισμού του προφορικού λόγου.

• την καλλιέργεια της εκφραστικότητας του λόγου και την ανάδειξη της αλήθειας του νοήματος.

• την απάλειψη φωνητικών ατελειών και τη θεραπεία ελαττωμάτων της φωνής και της ομιλίας.

• την προστασία του φωνητικού μας οργάνου.

 

Υπεύθυνη Ομίλου Ορθοφωνίας – Αγωγής του Λόγου κα Γεωργία Ανέστη