Όμιλοι Καλλιτεχνικών Απογευματινών Δραστηριοτήτων 1ης ζώνης 2022-2023

Για μαθητές/-τριες Νηπιαγωγείων (νήπια και προνήπια) Δημοτικών Ψυχικού και Εκάλης

O Όμιλος Θεατρικής Αγωγής στοχεύει στην εξοικείωση των παιδιών με τη γλώσσα τού θεάτρου, καθώς και με τους πολλαπλούς θεατρικούς κώδικες που τη διέπουν. Περιλαμβάνει τις εξής επιμέρους δραστηριότητες:

  • Αγωγή τού λόγου
  • Δραματοποιήσεις
  • Παραμύθι
  • Θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς

Για μαθητές/-τριες  Στ’ τάξεων Δημοτικών – Γυμνασίων – Λυκείων Ψυχικού

Στόχος τού Ομίλου Αγγλικού Θεάτρου είναι το άνοιγμα στον κόσμο τού θεάτρου, με αφορμή το ανέβασμα μιας παράστασης στην αγγλική γλώσσα, είτε πρωτότυπου αγγλικού κειμένου είτε μεταφρασμένου στα Αγγλικά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες-μέλη έρχονται σε επαφή με τη διαδικασία τής δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης παράστασης και παράλληλα ασκούνται στη χρήση τής αγγλικής γλώσσας και στην εξωτερίκευση τού συναισθήματος μέσα από αυτή. Βελτιώνουν το λεξιλόγιο και την προφορά τους και αποκτούν αυτοπεποίθηση στη χρήση της αγγλικής γλώσσας.  

Για μαθητές/-τριες Β’ -Στ’  τάξεων Δημοτικών και Γυμνασίων – Λυκείων  Εκάλης

O Όμιλος Χορωδίας λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Είναι ένα καλά οργανωμένο χορωδιακό και ορχηστρικό σύνολο με πλούσιο ρεπερτόριο και έχει λάβει μέρος σε πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις. Η επιλογή των νέων μελών τής χορωδίας θα γίνει κατόπιν ακρόασης εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Για μαθητές/-τριες  Γυμνασίων – Λυκείων  Ψυχικού

Η συμμετοχή σε μια υψηλού επιπέδου χορωδία είναι πολλαπλά ευεργετική για τα παιδιά (και όχι μόνο). Εκτός από την ουσιαστική μουσική αλλά και ευρύτερη καλλιέργεια που προσφέρει, αναπτύσσει ποικίλες αρετές, όπως τη συνέπεια, την υπευθυνότητα, τη συνεργατικότητα, τη διαρκή επιδίωξη περαιτέρω βελτιώσεως, και ποικίλες δεξιότητες, όπως την αντίληψη τής τονικότητας, τον έλεγχο των ενεργειών και την ακρίβεια στην εκτέλεσή τους, τη μουσική ανάγνωση, τη βελτίωση των φωνητικών δυνατοτήτων. 

Για μαθητές/-τριες Νηπιαγωγείου και Δημοτικών Ψυχικού και Εκάλης

Το μάθημα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα, όπως συμβαίνει και στα περισσότερα αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού ωδεία τής χώρας. Ιδανικά προτείνεται η έναρξη σπουδών σε μαθητές τής Γ΄ τάξης Δημοτικού, χωρίς όμως να αποκλείεται το ενδιαφέρον και στα μικρότερα παιδιά. 

Για μαθητές/-τριες Νηπιαγωγείου (Προνήπια – Νήπια) Δημοτικών Ψυχικού και Εκάλης

Οι εικαστικές δραστηριότητες είναι από τις πιο ευχάριστες και συναρπαστικές δραστηριότητες για παιδιά. Με την καθοδήγηση των δασκάλων Καλλιτεχνικών και χρησιμοποιώντας κυρίως άχρηστα υλικά, τα παιδιά μαθαίνουν να ζωγραφίζουν, να κάνουν κολλάζ, κατασκευές, ψηφιδωτά, μόμπιλ κ.λπ.