Όμιλοι Απογευματινών Δραστηριοτήτων 1ης ζώνης 2022-2023

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία), εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες, πρωτοποριακές και πολυδύναμες διδακτικές μεθόδους, προσφέρει στους μαθητές της πλούσια και διευρυμένη παιδεία έτσι, ώστε τα Σχολεία της να αποτελούν σημείο αναφοράς στην ελληνική εκπαίδευση. 

Στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, πέραν τού πρωινού σχολικού προγράμματος κάθε βαθμίδας, λειτουργούν Απογευματινοί Όμιλοι από τις 15.00-16.30 καθημερινά, που στοχεύουν στην καλλιέργεια των ιδιαίτερων κλίσεων  κάθε μαθητή και στη μεγιστοποίηση τού δυναμικού του, προκειμένου να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη και πολύπλευρη προσωπικότητα, ικανή να ενταχθεί επιτυχώς στο κοινωνικό «γίγνεσθαι». 

Στους μαθητές των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων: 

• Για να λειτουργήσει ένας Όμιλος απαιτείται επαρκής αριθμός μαθητών.

Για μαθητές/-τριες Δημοτικών Ψυχικού και Εκάλης

Oι μαθητές των Ομίλων Καλαθοσφαίρισης μυούνται στις βασικές αρχές και κινητικές δεξιότητες τού αθλήματος με ευχάριστο και παιδαγωγικό τρόπο ανάλογα με την ηλικία τους. Η προπόνησή τους περιλαμβάνει βελτίωση τής ικανότητάς τους στην ταχύτητα και την αλτικότητα, που είναι κύρια χαρακτηριστικά τού αθλήματος. 

Για μαθητές/-τριες Δημοτικών Ψυχικού και Εκάλης

Οριοθετημένος στόχος των Ομίλων αποτελεί η καλλιέργεια τού συλλογικού πνεύματος, ενώ παράλληλα οι μαθητές αντιλαμβάνονται τη σημασία και την ευθύνη που έχει χωριστά κάθε παίκτης στην επιτυχία τής ομάδας. Με την προπόνηση οι μαθητές αποκτούν αλτικότητα και δύναμη.

Για μαθητές/-τριες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και όλων των τάξεων Γυμνασίων Ψυχικού και Εκάλης

Τα αγωνίσματα Στίβου βοηθούν τον μαθητή με τη συστηματική προσπάθεια όχι μόνο να αποκτήσει σωματικό «κάλλος», αλλά και να καταστήσει το σώμα του ικανότερο για τις υψηλότερες δυνατές επιδόσεις.

Για μαθητές/-τριες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών  Ψυχικού και Εκάλης

Oι μαθητές των Ομίλων Ποδοσφαίρου προπονούνται για να βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση και ειδικότερα την ικανότητα αντοχής και ταχύτητας, που είναι απαραίτητες για το άθλημα. Παράλληλα μαθαίνουν την τακτική και τα συστήματα που χρησιμοποιούνται.

Για μαθητές/-τριες Δημοτικών Ψυχικού και Εκάλης

Αρχικά οι μαθητές μαθαίνουν και ασκούνται σε βασικές κινήσεις και κτυπήματα (drive, reverse, volley, smash, service) και αργότερα σε πιο σύνθετες ασκήσεις και ειδικά κτυπήματα (κτυπήματα με φάλτσο εμπρός – πίσω – πλάγια, lob, slice).

Για μαθητές/-τριες των Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων Δημοτικών και όλων των τάξεων Γυμνασίων – Λυκείων Εκάλης

Για μαθητές /-τριες  Δ’ – Στ’ τάξεων Δημοτικών και όλων των τάξεων Γυμνασίων Ψυχικού και Εκάλης

Άθλημα που απαιτεί από τον παίκτη ακρίβεια κινήσεων, αυτοσυγκέντρωση, ταχύτητα αντίδρασης και επιδεξιότητα. Οι μαθητές διδάσκονται τους βασικούς κανόνες τού παιχνιδιού και εξασκούνται στη βασική τεχνική και κινησιολογία τού αθλήματος.  

Για μαθήτριες Δημοτικών Ψυχικού και Εκάλης

Άθλημα ακριβείας, στο οποίο οι μαθήτριες διδάσκονται να ακολουθούν τον ρυθμό και να εντάσσονται στην ομάδα.

Για μαθητές /-τριες των Β’ – Στ’ τάξεων Δημοτικών Ψυχικού και Εκάλης

Σας αρέσει ο χορός; Θέλετε να μπείτε στο ρυθμό αποκτώντας δύναμη και ευλυγισία, να εκφραστείτε και να χαλαρώσετε διασκεδάζοντας; Ελάτε στον όμιλο χορού για νέους των Αρσακείων σχολείων να χορέψουμε και να αγαπήσουμε το σώμα μας! Χορός είναι τα πάντα και ιδιαίτερα η ενέργεια, που συνεχώς ρέει, αλλάζει μορφή, μεταφέρεται και δημιουργεί. Το μάθημα σύγχρονου χορού απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, με ή χωρίς εμπειρία στον χορό και επικεντρώνεται στην αέναη ροή ενέργειας μέσα στο σώμα μας και έξω από αυτό, παράγοντας κίνηση και δημιουργώντας χορό. Μέσα από στοιχεία όπως τη διαχείριση τού βάρους, τη σύνδεση τού σώματος με το έδαφος, τον παλμό και τη ρευστότητα τής κίνησης (spirals) και τις εναλλαγές δυναμικής και ταχύτητας, εξετάζουμε τη σχέση χώρου – χρόνου – σώματος και ανακαλύπτουμε πώς η μοναδικότητά μας αντικατοπτρίζεται στο σύνολο. Θα διδαχθούν χορογραφίες, αλλά θα δημιουργήσουμε και τις δικές μας ομαδικά. Το μόνο που χρειάζεται από εσάς είναι να φέρετε το κέφι και τη δημιουργικότητά σας! 

 

Για μαθητές/-τριες  Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων Εκάλης

Άθλημα ατομικό και ομαδικό που δίνει στον μαθητή την ευκαιρία άσκησης, ευχαρίστησης και ψυχαγωγίας. Ασκεί σώμα και πνεύμα με τον πλέον ασφαλή τρόπο, ειδικά όταν γίνεται με την καθοδήγηση έμπειρων και χαρισματικών εκπαιδευτικών. Πολλοί από τους μαθητές των Ομίλων συμμετέχουν σε κολυμβητικούς αγώνες και διακρίνονται για τις επιδόσεις τους.

Για μαθητές/-τριες Νηπιαγωγείου, Δημοτικών και Γυμνασίων Ψυχικού και Νηπιαγωγείου και Δημοτικών Εκάλης

Το τζούντο αποτελεί ολοκληρωμένο παιδαγωγικό σύστημα φυσικής αγωγής που σκοπό έχει να προαγάγει την προσωπικότητα τού αθλητή προς την αρτιότητα. Οι μαθητές μέσα από την άσκηση καλούνται να κατανοήσουν τις αρχές τού σεβασμού και να τον εφαρμόσουν σε προσωπικό (αυτοσεβασμός) αλλά και σε συλλογικό επίπεδο (σεβασμός προς τον αντίπαλο, τους συναθλητές, τον δάσκαλο). Μέσα από την προπόνηση οδηγούνται σε έναν τρόπο σκέψης που θα τους βοηθήσει να έχουν το μέγιστο αποτέλεσμα με ελάχιστη χρήση δύναμης, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ταυτόχρονη συνεργασία νου και σώματος και αποτελεί βασική αρχή τού τζούντο. Οι μαθητές εξασκούνται σε συγκεκριμένες τεχνικές-λαβές (ρίψεις και ακινητοποιήσεις), πάνω στις οποίες εξετάζονται στο τελευταίο ανοιχτό μάθημα τού έτους, παρουσία αντιπροσώπου από την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο για την απόκτηση επίσημου διπλώματος και ανάλογης ζώνης.

Για μαθητές/-τριες Νηπιαγωγείων (νήπια και προνήπια) Ψυχικού και Εκάλης

Tο πρόγραμμα έχει σκοπό να καταστήσει όσο πιο δημοφιλή γίνεται τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού στα παιδιά, μέσα από έναν συνδυασμό ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού.